Arne har fått extra år tack vare forskningen

Arne Johansson, 82 år, är en av de äldsta i Sverige som har hemdialys. Fyra gånger i veckan kopplar han själv upp sig mot dialysapparaten. Forskningens framsteg har gjort det möjligt.

Vägledare i vården

Patrik är landets första patientstödjare och ingen trivs bättre på jobbet än han. Utifrån sin egen erfarenhet av njursjukdom stöttar han andra patienter i deras kontakter med vården.

Läs mer

Trampar för forskningen – i år igen!

Oscar Bergman vill öka kunskapen om njursjukdomar. Tillsammans med fyra vänner cyklar han för andra gången Vätternrundan för att samla in pengar till forskningen.

Läs mer

Magda blickar framåt

För cirka sex år sedan vändes Magdalena Forsbergs liv upp och ner. Hon var tvungen att ta bort en njure på grund av en tumör. För Njurfonden berättar hon om hur det är att leva med en njure och hur livet ser ut idag.

Läs mer

Med nya njuren kom styrkan

Olov Stenbäck, 18 år, är en sällsynt person på flera sätt. Han spelar såväl piano som cello och saxofon. Han har också ett mycket ovanligt syndrom, som både innebär nedsatt syn och att njurarna gradvis slutar fungera.

Läs mer

Ellen blommade upp efter njurbytet

När Jesper och Saras lilla dotter Ellen fick den sällsynta diagnosen aHUS väntade fyra år av behandlingar och osäker framtid. Ingen av föräldrarna matchade som njurdonator, men tack vare forskningens framsteg fick Ellen till sist en transplantation genom ett njurbytesprogram.

Läs mer

Jag lever tack vare forskningen

Njurforskning räddar liv. Det vet Njurfondens ordförande Håkan Hedman av egen erfarenhet. Här berättar han om sin resa som njursjuk, från litet barn till vuxen, och hur forskningsgenombrotten lett fram till nya behandlingar.

Läs mer

Emily skrev en bok om sin sjukdom

Emily Molldén Öhman är 24 år och lever med en allvarlig kronisk njursjukdom som upptäcktes när hon var sju år. Nu har Emily skrivit en bok där hon berättar om sin resa och om sina med- och motgångar.

Läs mer

Kristine berättar om sitt insamlingsarbete

Idag, när jag börjar skriva, läser jag i DN om en man som drabbats av kronisk njursjukdom, länge ovetande, utan specifika symtom. Lyckligtvis har han fått en ny njure, donerad av någon. Många står ännu i kö.

Läs mer