Att leva med njursjukdom

En av tio lever med kronisk njursjukdom. Det påverkar livet på många olika sätt. Här delar några personer med sig av sina erfarenheter. För många skulle livet ha sett väldigt annorlunda ut om det inte var för de forskningsframsteg som gjorts.

Nytransplanterad efter 17 år i dialys

Två njurtransplantationer som barn hade gett Mikaela Persson så mycket antikroppar att det var svårt att hitta en matchande njure. Med en ny behandling blev en tredje transplantation till sist verklighet.

Han cyklar för Njurfonden

Oscar Bergman vill öka kunskapen om njursjukdomar. Tillsammans med tre vänner ska han i sommar cykla Vätternrundan och samla in pengar till forskningen.

Läs mer

Mikaelas sjuttonde jul i dialys

Mikaela, 38, är en av alla som drömmer om en ny njure, efter 17 år med dialys. Hennes immunförsvar har gjort att hon bildat antikroppar som försvårar transplantation. Men ny behandling och mer forskning kan göra drömmen sann. Ge en extra julgåva till hopp för alla som kämpar!

Läs mer

”Livet vändes upp och ned”

Antons liv sattes på paus när han drabbades av en svår njursjukdom och tvingades till en njurtransplantation. Nu är han transplanterad och ser med tillförsikt på framtiden.

Läs mer

”Jag blir sjukare, tröttare och svagare”

Hela barndomen har Karolis haft problem med njurarna. Han har en ovanlig ärftlig sjukdom, nefropatisk cystinos, som bland annat skadar njurarnas rörsystem. I dag är han 15 år och drömmer om att forskningen ska ge honom en bättre framtid. Ditt stöd är oumbärligt! Stort tack för att du hjälper till!

Läs mer

”Ska du dö nu mamma?”

När Cecilia Sjöqvist berättade för sina barn att hon har njursjukdomen Iga-nefrit blev de oroliga. Iga-nefrit är den vanligaste formen av njurinflammation, vilket i sig är den vanligaste orsaken till att njurarna fungerar så dåligt att dialys eller njurtransplantation blir livsnödvändigt. Men orsaken är ofta okänd och sjukdomen kommer smygande, inledningsvis utan symtom.

Läs mer

”Stöd forskningen – för min dotters skull”

Tvåbarnspappan Niklas har Alports syndrom, en ärftlig sjukdom som påverkar hörsel, syn och njurar. Då barnen var små var han som sjukast, och behövde dialys. En njurtransplantation vände tillbaka livet. Men dottern Wilma har ärvt genen. 

Läs mer

Redo att möta framtiden

Emily började med dialys redan som 9-åring och blev sedan transplanterad. Nu har hon fått börja med dialys igen, men livet är mer än bara sjukdomen.

Läs mer

Ödet förde dem samman

Deras kärlekshistoria är lika vacker som den är sorglig. I 25 år levde och kämpade Sven och Siri tillsammans – genom hopp och förtvivlan, i framgång och motgång.

Läs mer